Vi må ta litt bedre vare på lærerne til barna våre

20210905 202154 1200x900 - Vi må ta litt bedre vare på lærerne til barna våre

Vi må ta litt bedre vare på lærerne til barna våre.

En del lærere har skrevet noen dystre innlegg den siste tiden. Må helt ærlig si at jeg får vondt i magen og lurer på hvor vi er på vei.

Det de skriver vitner om at noe er alvorlig galt. Det skrives om barn helt ned i førsteklasse som slår, lugger og spytter på lærerne sine. Enkelte har en språkbruk som er helt hårreisende.

Arbeidshverdagen for mange lærere har blitt helt uutholdelig. Og det kan virke som om ingen har tenkt å gjøre  noe med det.

Det kommer over tusenvis av meldinger om vold og trusler mot lærere hvert år. Tusenvis, det er tusenvis for mange!

At vi har et stort samfunnsproblem, det er det ingen tvil om.

Og når det kommer til barna våre så må vi som foreldre ta vår del av ansvaret.

Oppdragelse og klare grenser.

I dag er det nok mange barn som vokser opp uten regler og klare grenser hjemme. Så hvordan skal de da klare å forholde seg til det andre steder?

Når det kommer til respekt og oppførsel så må vi som ha en klar forventning til barna våre. Det er vi som skal lære de folkeskikk og ingen andre.

Har du et barn som spytter eller slår, så er dette noe du som forelder må ta tak i. Det nytter ikke om vi har de beste tankene om barnet våre, om de tankene ikke stemmer med virkeligheten.

Kaller barnet ditt læreren sin for en en «jævla fitte» er det noe alvorlig galt med språkbruken. For det er ikke greit å kalle noen for en «jævla fitte»!

Er så klart noen barn som har større utfordringer enn andre. Men det som kommer frem i det som skrives er at det ikke er disse barna dette dreier seg om. Da hadde man jo hatt en litt annen forståelse av det hele.

Hør på lærerne før det er for sent.

Lærerne fyller stadig flere roller, det ingen tvil om. De roper om hjelp, men blir ikke hørt.

For de blir jo ikke hørt! Uansett om de roper høyt, skriver aldri så mange innlegg eller anmelder saker. Ikke så rart at mange av de dyktige lærere ser en eneste løsning, og det er å slutte.

Men det er en dårlig løsning for samfunnet, vi drukner ikke akkurat i lærere. Heller tvert i mot, så vi må ta litt bedre vare på de vi har.

Vi må slutte og tenke at skolehverdagen skal tilrettelegges rundt hvert enkelt barn, og at de heller må lære å innrette seg.

Vi må alle innrette oss på mange måter opp igjennom livet. Men hvordan skal barna våre klare det om de ikke lærer dette hjemme. Dessverre tror jeg mange barn får servert bjørnetjenester et sølvfat.

Så mange fine lærere.

Vi har så mange fine lærere som fortjener å ha det bra på jobb. Hjertene mine har virkelig vært heldige, med omsorgsfulle fine lærere opp igjennom.

De kan visst være litt strenge, har jeg fått høre en sjelden gang. Men da har jeg sagt at de burde prise seg lykkelige for at jeg ikke er lærer. For er det en ting jeg virkelig forstår, det er at det er behov for at de er litt strenge innimellom.

Lærere må jobbe med det de er utdannet som, nemlig lærere. De må slippe å bli utsatt for vold og trusler på jobben sin.

Foreldre til de barna det gjelder må akseptere at de har en jobb å gjøre istedenfor å gå i forsvar. For det er i hjemmet jobben starter, og mange har nok en jobb å gjøre.

Håper vi kan begynne å lytte og ta til oss det som skrives. For noe må gjøres. Det må bli mer fristende å bli lærer. For vi trenger alle de flotte og dyktige lærerne vi kan få.

Ha en god kveld 😉

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *