Helårskroppen min må ha noen regler

20200801 141427 1200x1600 - Helårskroppen min må ha noen regler

Helårskroppen min må ha noen regler.

Jeg er glad for at jeg har slått meg fullstendig til ro med den jeg er. Og er utrolig glad i den velfungerende helårskroppen min, den jeg jevnt over passer sånn noenlunde godt på.

Strenge dietter, telling av kalorier, og sukkerfrie måneder er ikke noe for meg. Å jakte sommerkroppen så fort jula er over, er heller ikke noe jeg trakter etter. Syns det virker så innmari kjedelig for å være helt ærlig.

Jeg trives med meg selv, og det er en utrolig deilig følelse. Jeg lever, koser meg og tar vare på meg selv så godt jeg kan.

Jeg kan ikke bruke min dyrebare tid på å rakke ned på meg selv. Det er ikke bare trist for meg, men også for de rundt meg.

En liten Twist skader jo ikke.

Jeg er veldig glad i mat, både sunn og usunn. Elsker sjokolade og godis.

Men hvis jeg overdriver, blir jeg uvel. I alle fall hvis jeg gjør det over tid. Så det prøver jeg å unngå. Jeg vet med meg selv at jeg får det bedre hvis jeg lever noenlunde sunt, med utskeielser innimellom.

For de utskeielsene, de trenger jeg virkelig. Og jeg setter så enormt stor pris på de.

Hodet mitt og kroppen min elsker fysisk aktivitet. Jeg merker at det virkelig gjør meg vel på alle måter. Så er det jo stort sett gildt også, og det er jo en stor fordel. Innimellom er det jo selvfølgelig alt annet enn gøy, men slik er det vel med det meste.

Når jeg går nattevakt etter nattevakt og spiser Twist og koser meg, tenker at det er jo bare en liten bit. Da må jeg minne meg selv på at mange nok biter blir etterhvert til en hel pose. Og det er jo ikke bra, selv ikke for helårskroppen.

Masse sjokolade og litt kjeks kl 03 på natta til stadighet, det er bare utrolig digg akkurat der og da. Men etterhvert så er det ikke så digg lenger. Blir i grunn ganske så kvalm og uvel.

Gode rutiner er utrolig fint.

Helårskroppen min må ha noen regler. Og etter en tid som jula kan det være vanskelig å finne tilbake til de gode rutinene som jeg er så glad i. Føler til tider at godsakene hjemsøker meg, og jeg sliter med å slippe unna.

Når jeg suser rastløs rundt i huset på jakt etter noe godt å spise på og tenker at jula varer helt til påske, da er det på tide å ta noen grep.

Jeg må rett og slett ta meg selv litt i nakken, for jula varer jo ikke helt til påske.

De gode vanene og rutinene må på plass igjen, noe som kan være litt vanskelig akkurat i starten.  Men når jeg er inne i de gode rutinene igjen, så går det som en lek.

Jeg kan rett og slett ikke velte meg i sjokolade og godis hele natta på jobb. Jeg kan heller ikke spise juleskum til frokost og småkaker til lunsj. Det er ikke bra for meg på noen som helst måte. Og etterhvert så setter jeg ikke noe særlig stor pris på det heller.

Det er noe med den deilige sjokoladen jeg kun unner meg hver lørdag, den smaker så innmari godt. Det er liksom noe magisk ved den. Den er ikke like magisk hver dag.

Så selv om helårskroppen er med meg hele året, så må jeg passe på den så godt jeg kan uten å rakke ned på den.

20220121 204828 - Helårskroppen min må ha noen reglerHa en fin dag 😉

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *