Lurer på hva som er galt.

20191226 114346 e1579895641859 768x1024 - Lurer på hva som er galt.

Lurer på hva som er galt.

Noen ganger lurer jeg på hva som er galt med folk. Jeg skjønner at vi alle er forskjellige, og det må vi virkelig har respekt for. Men på enkelte områder er det kanskje noen som bør gå i seg selv, og kanskje tenke seg om en gang eller to?!

Jeg leste akkurat et innlegg på bloggen https://martinehalvs.blogg.no. Kan jo ikke si noe annet enn at jeg må si meg enig i det som skrives. Og jeg blir rett og slett kvalm! Jeg blir kvalm av at enkelte foreldre skaper et press uten sidestykke. Et press på barn og unge som ødelegger så mye for så mange. At ikke de kan se lenger enn sin egen nese, det er jo lett å forstå.

Lurer på hva som er galt med enkelte foreldre! Er jo foreldrene som skaper problemer og press. Igjennom sine barn ikledd de dyreste jakkene, kuleste skoa og de dyreste mobilene ødelegger de for så utrolig mange andre!

Hva skal barn med de nyeste mobiltelefonene og de dyreste klærne? Og hva pokker er galt med gjenbruk, HM og Cubus? Hvor får barn dette fra, det må da være foreldrene. Og det er rett og slett ikke annet enn kvalmt! Jeg kjenner jeg gremmes langt inn i sjela mi når jeg tenker på det. At voksne mennesker bidrar til et samfunn der kun et fåtall passer inn, der så mange havner på utsiden! Der man kun er kul og god nok hvis foreldrene er villige til å bla opp tusenlapper for en jakke, til et barn som mener det er det de MÅ ha.

Det er ikke dette vi skal lære barna våre! Det er ikke dette samfunnet vi vil ha? Et samfunn fullt av barn og unge uten verdier, som ser ned på andre som ikke kler seg med like mange tusenlapper som de gjør.

Jeg skal i alle fall ikke kjøpe svindyre klær til mine barn fordi «alle» andre barn har det. De skal med den største gleden få «billige» klær, og lære seg hva som virkelig betyr noe. Jeg vil at mine barn skal lære å se verdien i ting. Jeg vil at de skal lære seg å spare, om det er noe de ønsker seg. Jeg skal ikke være med å bygge opp under et samfunn som er i ferd med å bli helt sykt! Da skal jeg heller være med på å bryte det ned!

Jeg lærer barna mine at de beste verdiene de har, er at de er snille og gode med andre. Det er ikke at de har de dyreste tingene.

Selv elsker jeg å stupe ned i kjøledisken med matvarer til halv pris, da får jeg en skikkelig god lykkefølelse. Jeg blir alltid glad når jeg kommer over ting jeg trenger på salg. Jeg kjøper klær på HM, Cubus og Finn.no med stolthet, og det skal ingen ta fra meg.

Hjertene en, to og tre er heldigvis tre taknemmelige gullunger. De ser verdien i ting, og gleden over selv å spare for å kunne kjøpe seg noe. De blir glade for klær kjøpt på «kjipe» billigkjeder. Og jeg må bare si det, at ingenting gleder meg mer enn takknemlige barn. Men så hadde jeg heller ikke tillatt noe annet.

Til de foreldrene som kler opp barna sine i dyre klær, de som forteller barna sine at billigkjeder er døll, skjerp dere. Det er dere som er døll!

20191226 114400 1024x768 - Lurer på hva som er galt.

Ha en fin fredag 😉
1 kommentar til «Lurer på hva som er galt.»

  1. Så enig ,så enig!Alle har mye å lære,og en stor del foreldre bør og lære seg å ikke jage etter siste skrik!??Det er tross alt vi barn,og unge lærer av!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *