Helt fantastisk å spare tid og penger

IMG 0609 - Helt fantastisk å spare tid og penger

Helt fantastisk å spare tid og penger.

Det er noen ting jeg gjerne bruker tid og penger på. Men så er det de tingene jeg bruker unødvendig mye tid og penger på.

Handling av matvarer er ikke akkurat det gøyeste jeg vet om, men det er jo helt nødvendig.

Ofte så føler jeg vi handler på sparket, gjerne på tom mage. Noe som resulterer i at vi rasker med oss mange ting vi kanskje ikke har bruk for.

Noen ganger sitter jeg i bilen, helt hol til knea og knasker på et eller annet jeg bare måtte ha fordi jeg ikke engang rakk å spise før jeg dro for å handle.

Og hele handleturen resulterer stort sett i at jeg bruker mer tid og penger en nødvendig.

Middagen blir jo servert, men kanskje litt for sent til tider. 

Løsningen er ganske enkel.

Jeg har stadig prøvd meg på å handle en gang i uka. Men det sklir ofte ut før jeg rekker å glede meg over det. 

Problemet er jo at jeg alltid har prøvd å planlegge å ha en bestemt middag hver eneste dag hele måneden. Noe som har fungert ganske dårlig. 

Men jeg har tenkt lenge at jeg ikke kan holde på å handle slik som nå. Som en hodeløs høne uten mål og menig, stort sett alltid i siste liten.

Jeg har lenge hatt en drøm om det å handle for en hel måned av gangen. Ikke bare for å spare tid, men også penger. 

Og for noen uker siden testet jeg ut dette for første gang. Og det var en nøye planlagt handleliste jeg stappet i veska mens jeg stålsatte meg for tidenes handletur.

En stor mengde varer og en utrolig god og positiv venninne.

En handleliste lang som et vondt år, en stor bil, et hjerte og en utrolig god venninne, litt gryn og en god dose dårlig humor var i grunn det som var nødvendig for å gjøre det hele til en positiv opplevelse.

Jeg har aldri før handlet tre fulle handlekurver med mat. Aldri før har jeg pakket så mye varer på en gang. For det ble mye. Det meste hadde jeg skrevet på handlelisten, men noen ting kom jeg på underveis. Men jeg må si det hele gikk som en lek.

Var ingen kø bak oss i kassa den dagen, for det var det nok ingen som hadde tid eller tålmodighet til.

Var sikkert mange som lurte på hva vi drev med, kanskje ikke så veldig rart med det lasset vi fikk med oss fra butikken den dagen.

Var noen som kikket veldig på oss, da sa jeg bare vi handlet til en lang hyttetur. De tenkte sikkert at det måtte være tidenes lengste hyttetur.

En plan som virkelig har fungert.

Men denne planen, den har virkelig fungert. Jeg har vært på butikken en ekstra gang for å handle frukt og grønt, noe som var en del av planen. For det kan man ikke handle for en hel måned av gangen.

I tillegg til frukt og grønt ble det egg og melk. Melk måtte jeg kjøpe på grunn av at de ikke holder en hel måned. Men når det kom til egga, så bommet jeg totalt. Fant jo ut at forbruket vårt av egg er enormt stort. Når det kom til beregning av dorull så traff jeg litt bedre. Så Daniel bruker kanskje ikke så mye unødvendig dorull som jeg hadde trodd. 

Til middagene handlet jeg masse av diverse forskjellige ting. Mange pakker med kjøttdeig, biff, nudler, tomatsaus, fiskekaker, pasta, ris, fossene grønnsaker pluss noen andre ting. Og da har vi hatt en halvveis plan for middagene uke for uke, og det har fungert helt utmerket. 

Men jeg lærte jo litt av denne første gangen, hva vi må ha mer av og hva vi må ha mindre av. 

Men dette er en god start på noe jeg vil fortsette med. Vi har spart oss for mye tid og stress. Og en ting til, vi ligger fem tusen kroner under det vi vanligvis bruker på mat. Vi kaster ikke lenger mat, men bruker det vi har.

At vi som en familie på fem bruker ni tusen kroner på mat syns jeg absolutt er innafor. Og vi har hatt gode middager, masse pålegg og kos. 

Godisen vi har har hatt til hver lørdag har lagt trygt og godt i en kasse uten problem. Var en mus der her en dag som het Daniel, men han hadde kun satt ubetydelige spor, trodde han.

Det krever litt akkurat der og da, men det er virkelig verdt det. Og etterhvert får jeg litt mer erfaring, og da går det nok bare lettere og lettere.

Og uansett om jeg må en ekstra tur på butikken, så gjør ikke det noe. Skal vi ha gjester eller et eller annet kommer på, så skal jeg gjerne vike fra planen.

Men sånn i det daglige er det digg med to godt planlagte turer til butikken istedenfor tjue handleturer jeg like godt kunne gjort med promille.

Fra å bruke altfor mye tid og penger på mat, så har det blitt mye bedre. Det er mindre stress og lite styr. Alt vi trenger har vi i huset, og det er så utrolig digg når tiden egentlig ikke alltid strekker til.

Så månedshandling er virkelig å anbefale. Men for de som planlegger en slik tur alene, kanskje det kan være lurt å ringe en venn.

Resized 20211014 172001 2 219x300 - Helt fantastisk å spare tid og pengerResized 20211014 171959 2 243x300 - Helt fantastisk å spare tid og pengerResized 20211014 172008 2 186x300 - Helt fantastisk å spare tid og penger

Ha en fin kveld;)

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *