Hvorfor er det så vanskelig å si takk

BEATE AUSTRALIA 095 1200x900 - Hvorfor er det så vanskelig å si takk

Hvorfor er de så vanskelig å si takk?

Det å gi komplimenter kan være vanskelig. Men det å få komplimenter, det ser ut til å være enda vanskeligere for mange. Det virker som om mange har problemer med å ta det til seg. Men hvorfor er det sånn, hvorfor er det så vanskelig og bare si takk? Når noen sier du er fin, så sier de det mest sannsynlig fordi du er det? Ikke for at du skal motsi dem og diskutere det. For enkelte ting er rett og slett ikke oppe til diskusjon.

Takk, det er det eneste du behøver å si.

Hvis noen forteller deg hvor fin du er, ikke prøv å fortell de noe annet. Selv om du kanskje føler du ser litt tykk ut akkurat den dagen. Hvis noen forteller deg at du er god til noe, ta det til deg og tenk at du faktisk er god. Ikke motsi de og fortell de noe annet. Tro på at det andre sier til deg stemmer. Ta til deg alt du får høre som er positivt, og bli bedre på å overse det som er negativt. Hvorfor er det så vanskelig å si takk, når takk er det eneste du behøver å si. Takk, fire bokstaver, som blir til et ord som kan være så utrolig vanskelig å si innimellom.

Kunsten å ta i mot komplimenter.

Det er kanskje en kunst å ta i mot komplimenter. Men det er nok noe alle kan lære seg. Selv har jeg blitt mye bedre på det opp igjennom årene. Når man er ung og usikker, da kan jo alt være vanskelig. Og da er det kanskje ikke så lett å tro på gode ord. Men nå er jeg jo forholdsvis voksen, i alle fall på noen områder. Og jeg har lært meg til å tro på det folk sier til meg som er positivt, jeg har lært meg å ta i mot komplimenter. Og er det en ting jeg selv setter stor pris på,  det er når andre tar i mot det jeg selv sier, uten å diskutere det. Hvis jeg sier fint eller gir komplimenter, da blir jeg så glad hvis ingen skal prøve å overbevise meg om noe annet. Jeg sier jo min mening, og ingen andres.

Takk, takk og atter takk.

Det er i grunn ganske lett å si takk, i alle fall når man har begynt med det. Og kanskje er det da man begynner å tro på det. Og det å tro på positive ting om seg selv er jo så vesentlig for å ha det bra her i livet. Her i huset er det svært viktig at vi også lærer våre hjerter akkurat dette.

Så neste gang noen sier noe fint til deg, så si takk. Det er ikke så mye mer enn det man trenger å si.

God natt 😉

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *