Nå må ikke de med minst være så grådige

20221212 212528 1200x2495 - Nå må ikke de med minst være så grådige

Nå må ikke de med minst være så grådige.

Nå må ikke folk klage så på prisene på maten i butikken, på den svindyre strømmen eller på renta som galopperer fortere enn en galopphest i medvind. Så uhorvelig ille kan det da ikke være.

La oss betale i dyre dommer for den deilige strømmen som skal gi oss varme disse kalde vintermånedene. Så de stakkars menneskene som har så mye kan få litt til. For dere som ikke har råd til det, ja da er det synd for dere. Skru av hele strømmen og gled dere til sommeren. Det er jo ikke så lenge til.

Men vent! Selvfølgelig er det massevis med hjelp å få, vi bor jo tross alt i Norge. Et av verdens rikeste land. Hørte dere, verdens rikeste.

For en lykke! Tro det eller ei, du kan få en hel tusenlapp ekstra i desember til å bruke på denne deilige strømmen. Tenk, en hel tusenlapp. Eller var det kanskje en halv? Er du ekstremt heldig, så holder den til nettleia.

Men nå må alle klagefanter huske på strømstøtten.  Det er som musikk i mine ører. Strømstøtte fra våre deilige folkevalgte som fomler i blinde og kommer med regnestykker som selv et barn kan forstå at er feil. Men så er det ikke alltid så lett med disse regnestykkene, det viktigste er at det høres bra ut. Spiller ingen rolle om det har rot i virkeligheten.

Vanlige og uvanlige folk.

For en stund siden da Støre sa vanlige folks tur, glemte han en ting. Det var nedtur han mente, men det var ikke det han sa. Det hadde ikke sanket så mange stemmer, og høres heller ikke så veldig bra ut. Tur eller nedtur, er det så nøye? En tur er en tur tenkte han kanskje da?

Men hva mente han med vanlige folk egentlig, alle de som ikke er uvanlige?

Men en nedtur, det må folk tåle. Bare de som har mest får fortsette på sin opptur, så spiller alt annet en veldig liten rolle.

Høye matpriser, skatter og avgifter.

Velferdssamfunnet, det er det vi skryter av i Norge. Det er derfor du skal betale skatter og avgifter med glede. Spiller ingen rolle om du ikke har råd til mat. Tenk som staten håver inn både her og der, tenk så rike vi blir. Har jo ingenting å si at ikke alle merker noe til det.

Greit å håve inn så lønningene til de som allerede har altfor mye kan få litt mer, for mye vil ha mer. Har du ikke så mye, så spiller det ingen rolle. For mer får du ikke heller. Men gled deg heller over at de som styrer landet vårt sånn halvveis til grunne kan glede seg over at Norge går så det griner.

Maten blir dyrere og dyrere. De butikkansatte får jo noen saftige lønninger, så det er jammen ikke så rart at alt er svindyrt. Eller var det kanskje ikke sånn det var? Var det bondens feil at prisene på mat hadde økt, Putin, covid eller hva var det for noe igjen? Jeg vet jeg leste det et sted. Men uansett, betal det det koster. Noen skal tross alt meske seg litt på toppen der også.

Fattigdom i Norge, det stemmer ikke. Vi har det jo så bra her. Absolutt alle har det bra her. Det er bare det at de som sliter og lever under fattigdomsgrensa som ikke merker hvor bra de faktisk har det. Det er i grunn utrolig rart at de ikke merker det. Tenk på alle de smulene de får kastet etter seg av rause forståelsesfulle mennesker som følger nøye med. De kan jo til og med gå på fattighuset og få seg gratis matposer. Tenk på det da!

Alt stiger, men det er bare å glede seg.

Ikke klag, det er vel ikke så ille. Alle utgifter skyter i været som vakre raketter på selveste nyttårsaften. Men de som har minst får ikke mer, for de som har mest trenger jo tross alt litt til. Det må alle bare forstå.

Vi som  jobber i helsevesenet, i barnehage, er politi, lærere  eller jobber i andre underbetalte jobber. Vi må heller ikke være grådige, det passer seg ikke. At lønningene ikke stiger i takt med prisene, det er vel ikke noe å klage på. Vi må tenke på den viktige jobben vi gjør, det er jo lønn i seg selv.

For en deilig følelse, når jeg kjenner etter. At jobben jeg gjør, den er søren meg lønn i seg selv. Tenk på det da!

Julebløff og grådighet.

Dere med minst må ikke være så grådige. At dere sitter i hus rundt forbi og fryser er vel ikke så ille? Dusje kan dere gjøre til sommeren. Jula den kommer om dere har råd til det eller ikke.

Mer penger kan dere ikke få for da øker renta enda noen hakk oppover. I alle fall om vi skal tro på våre kjære politikere. Men ifølge noen kloke økonomer er dette en aldri så liten julebløff, men hvem driver vel ikke og bløffer litt i jula. Rampenissen, Støre, Vedum og Co.

Så til alle som har lite eller ingenting, dere som har altfor mye, dere som fryser, vanlige og uvanlige, til alle som er bekymret og til absolutt alle andre. God jul.

Snart er det et nytt år med økte utgifter, kos og løgner. Det er jo bare å glede seg.

God natt 😉

 

 

 

 

1 kommentar til «Nå må ikke de med minst være så grådige»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *