Blomster som ikke vannes

20190219 150953 e1554100165631 768x1024 - Blomster som ikke vannes

Blomster som ikke vannes.

Jeg har tidligere skrevet om mine kunskaper når det kommer til blomster og planter. Og den kunnskapen er ikke helt tilstedeværende, det har den aldri vært. Skal jo sies at jeg virkelig har prøvd, men kun inni hodet mitt tror jeg. Fordi resultatene har uteblitt gang på gang.

Jeg føler at et forhold kan sammenlignes med blomster, eller planter. Og jeg håper og tror at jeg er bedre med forholdet mitt enn jeg noen gang har vært med plantene/blomstene mine. Eller så er kanskje Daniel like seig og jævlig som den planta som har vært med meg siden jeg kjøpte min første leilighet for snart elleve år siden. Jeg velger å tro at jeg har litt mer «grønne fingre» når det kommer til forhold. Kanskje i alle fall dette forholdet her, for det har jo faktisk vart skremmende lenge.

Fort å glemme hverandre.

Nærhet og kjærlighet er viktig. I alle fall så er det det for meg og min betente gullgutt fra Nelaug. Det er ikke sikkert det er det for alle. Men heldigvis må jeg si, så er vi sånn omtrent passelig like akkurat der.

Men i en hektisk hverdag med barn, jobb og alt som hører med så er det fort gjort å glemme hverandre litt. Kanskje glemmer man hverandre, uten og egentlig være helt klar over det selv. Og noen ganger går det hardt utover forholdet, og til tider så kan det kanskje se litt mørkt ut. For et forhold som ikke pleies, ender vel ofte opp som en blomst som ikke vannes. Det blir dødt og livløst. Og noen forhold tåler nok mer enn andre. Akkurat som planta mi som har overlevd meg i snart elleve år.

Men for min del så er det bare å stryke Daniel med håren og spør om han vil vanne blomsten min. Men det er faktisk ikke alltid bare bare. For tid og anledning er det ikke alltid så lett å finne. Hvis vi prøver å snike oss bort i fem minutter for å få litt etterlengtet kvalitetstid en lørdag formiddag er det alltid noen som lurer på hvor vi er. Da er det garantert noen som trenger hjelpt til et eller annet. Uansett om det ser ut som om de er aldri så opptatt med tegning, Pepa gris eller andre ting. Sniker vi oss bort, blir vi som regel etterlyst etter noen sekunder.

Og når kvelden kommer, og alle hjertene sover tungt i sine senger byr anledningen seg. Men da kan det være at jeg også sover når Daniel kommer med vannkanna, muligens så har jeg kanskje dratt på jobb. Eller sånn som i går, når alt lå til rette for litt etterlengtet kvalitetstid, så gikk brannalarmen. Og vannkanna ble byttet ut med en diger vannslange.

Men med eller uten vannkanne, så er det så mange ting som er viktig. Noen ganger så er det bare en klem eller et kyss som skal til når tidspress og kaos dominerer hverdagen vår. Noen ganger kan det å sove fuifang være balsam for sjela. Men jeg tror uansett, at det er viktig å vanne blomsten med jevne mellomrom. Jeg tror det gjør mer godt enn vi kanskje er klar over. Og det er jo ikke alltid så mye vann som skal til, men bare akkurat nok til at tørketiden ikke overtar.

Viktig å prioritere.

Prioritering er viktig, og det er viktig å prioritere forholdet uansett om man har altfor mange barn. Selv om man har et Mount Everest fjell av klær som må vaskes og brettes. Det er viktig å se hverandre, gi av seg selv og pleie forholdet. De fleste håper vel at det skal vare livet ut? Noen ganger går det til helvete uansett hvor mye man jobber for å få det til å gå, men da er det kanskje ikke liv laga. Men hvis man ønsker at noe skal vare, så må det pleies og jobbes med. Et forhold som går på skinner høres i grunn ganske usannsynlig ut for meg.

Må jobbe med meg selv.

I tillegg til at forhold må jobbes med, så jobber jeg litt med meg selv. Jeg jobber for og ikke bli den kjerringa jeg ikke vil være. Men noen ganger går jeg inn i en eller annen slags form for modus, og da kan jeg finne på å glemme denne viktige mannen i livet mitt. Eller det er feil å si glemme, men det er ikke alltid jeg ser han slik jeg burde. Kanskje det er fordi Mount Everest fjellet av klær står i veien, eller kanskje jeg ikke kan finne han i alt rotet. Men jeg har jo skjønt at jeg ser han, jeg må bare være litt obs på den kjerringa jeg ikke ønsker å være. For ho kommer ofte snikende, spesielt på en tung regnværsdag.

Kjerring eller ikke, ha en god dag 😉


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *