Det var ikke akkurat det som var planen

20190403 085521 e1554276623878 768x1024 - Det var ikke akkurat det som var planen

Det var ikke akkurat det som var planen.

I forgårs hadde jeg store planer for dagen. Jeg skulle levere hjertene i barnehagen, gå en lang tur med Ailo, rydde og vaske. Jeg hadde rett og slett tenkt å være skikkelig effektiv.

Men planene gikk ikke helt slik som jeg hadde tenkt. Hjertene sov til klokken var halv ti. Og siden jeg er litt allergisk mot stress, så kom vi dinglende til barnehagen halv elleve.

Da jeg kom hjem igjen, tok jeg meg en kaffe og satt meg godt ned i sofaen. Jeg lot tankene fly, kjente at jeg egentlig var litt trøtt i kroppen. En kopp kaffe ble til to, og jeg ble sittende og bare eksistere. Noe jeg syns er utrolig deilig innimellom. Jeg tenkte på alt mellom himmel og jord, uten å huske hva jeg egentlig tenkte. Men jeg kan si med hånda på hjertet, at samvittigheten, den var i grunn ganske så god.

Kaffe og vingummi er tingen på en mandag.

20190403 085431 1024x768 - Det var ikke akkurat det som var planen

Så satt jeg der da, i mitt rotete trygge hjem. Med en hund som i grunn virket like daff som meg der han lå i sofaen. Lettere henslengt med en meter av tunga på utsiden av munnen. Selv fant jeg meg en ny kopp med deilig kaffe og koste fua av meg med hvilepuls og god samvittighet. I tillegg til kaffe hadde jeg funnet meg en stor pose med vingummi, en pose som forøvrig hadde ropt på meg ganske lenge.

Det var stille i huset, var bare akvariet til Daniel som laget lyd. Skulle tro at både støvsugeren og vaskekosten kalte på meg, men neida, det var helt tyst. Jeg satt der og kikket på de skittene vinduene mine uten å bry meg noe nevneverdig over det. Jeg kjente på den deilige følelsen av å være litt daff og giddelaus, noe jeg i grunn sjeldent er.

Og etter alt for mange kopper med kaffe og en pose med vingummi så kantet jeg i sofaen. Jeg sov en times tid, eller kanskje mer. Da jeg våknet hadde hele dagen gått, uten at jeg hadde gjort noe som helst av det jeg hadde tenkt. Jeg hadde sovet, drukket kaffe og spist vingummi. Det var ikke akkurat det som var planen. Jeg kikket ut av de nydelige skittene vinduene og lurte litt på om jeg skulle gjøre noe fornuftig. Men fant ut at jeg heller skulle finne meg en ny kaffe og kose meg enda litt til, siden samvittigheten var så god. Og ikke kjente jeg trangen til å gjøre noe heller.

Greit når ting ikke går som planlagt.

Er det noe jeg bryr meg fint lite om, så er det endringer i planene. I alle fall når det bare går ut over meg selv. Hadde jeg hatt en mann som ble super stresset av møkkete vinduer og rot, da hadde jeg kanskje gjort noe med det for han sin del. Men tror ikke det er rot og møkkete vinduer som trigger stresset til Daniel mest. Det er det vel heller tomme ølfat og lite pels på knaggen som gjør.

Så selv om ting ikke går som planlagt, så er det bare å forskyve planene litt. Kanskje en annen dag passer det bedre.

Ha en fin dag 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *