Nei, så er jeg kanskje ikke tjue år lenger

IMG 0808 - Nei, så er jeg kanskje ikke tjue år lenger

Nei, så er jeg kanskje ikke tjue år lenger.

Å reke gatelangs i Spania å drikke øl til klokka er fem om morgenen, det setter sine spor for å si det mild. Da jeg våknet på morgenen i dag gikk det opp for meg, jeg er jo faktisk ikke tjue år lenger. Men det er fort gjort å glemme når man har det gøy i godt selskap, og i går tror jeg vi følte oss som viltre ungdommer alle tre. At vi hadde det gøy, det er det ingen tvil om. Latteren satt løst og skravla gikk i ett, og natta den kom så altfor fort. Klokka nærmet seg to da vi var de siste gjestene som forlot baren, tok til fornuft og snublet oss hjem til leiligheten. Og da jeg kikket på klokka før hodet traff puta i natt hadde klokka faktisk passert fem, og tanken slo meg, vi burde nok ha lagt oss litt før. Men vi hadde det jo så gøy, og man kan jo ikke bare gå å legge seg da.

Men da jeg åpnet det ene øyet til morgenen i dag klokken ti var jeg ikke i tvil, vi skulle virkelig ha lagt oss tidligere. Mulig vi også burde ha drukket litt mindre, men vi hadde det jo så gøy. Og du kan jo si at verken jeg eller de to andre partyløvene var klare til å gripe dagen, noen timer til på øyet var strengt tatt helt nødvendig.

En ting er at jeg følte meg som en tjueåring i går, men jeg skal love deg at det var ikke den følelsen jeg hadde på morgenen i dag. Jeg følte meg vel heller som en åttiåring som egentlig burde fått litt hjelp til morgenstellet, en åttiåring med et lite snev av skallebank. Og den skallebanken har fulgt meg jevnt og trutt i hele dag, og enda har den ikke sluppet taket.

Nei, jeg er ikke tjue år lenger, jeg nærmer meg faretruende det dobbelte. Ikke det at det gjør noe i seg selv, fordi jeg er ganske tilfreds med å bli eldre. Men jeg jeg skjønner jo at jeg ikke kan holde det gående slik jeg gjorde før, fordi det kan jeg rett og slett ikke.

Når klokken bikker fem om morgenen og jeg sitter og skåler med to andre som også har glemt sin alder, da sier det selv at vi har det gøy. Vi hadde det gørrgøy, og da kan vi jo ikke bare legge oss. Men jeg vet en ting, det blir lenge til neste gang.

Men nå er det kvelden i Spania, og gamlemor skal ta igjen litt søvn. Jeg er trøtt og sliten, og faktisk snart femogtredve år. Og det skal jeg prøve å huske på til neste gang.

God natt<3

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *