Små barn har store ører

Små barn har «litt» for store ører!

Når pappaen i huset tar frem gitaren og bommer på teksten kan det jammen bli en tekst som muligens ikke er helt etter boka, men nå trenger vel ikke alt å være helt etter boka? Små barn har store ører, og kopierer stadig det som blir sagt!

Jeg kan en litt annen versjon av en julesang enn den alle andre kjenner, og den går slik: Det bor en baker i østre aker, han baker kringler så tissen dingler, han har en datter med store patter og en sønn med fua grønn! Min eldste datter snappet opp denne sangen, hun sang den stadig i barnehagen da hun gikk der, til stor glede for de som jobbet der. Da de spurte henne hvor hun hadde lært den, jo den hadde hun lært av mamma! Selv trodde jeg at det var mammaen min som hadde lært meg den, men det mente hun at det ikke var! Først i år fikk jeg høre den riktige versjonen, men jeg holder meg til den gamle gode!

Små barn har store ører, og det er jo ikke alt de skal høre! Men noen ganger kommer det noen gloser, sånn er det sikkert hos de fleste. Men jeg humrer litt for meg selv noen ganger, når jeg hører de små skattene gjenta det som blir sagt. Som i går, da Daniel skulle ta en bleie som var litt i overkant full på minsten. » ÅÅÅÅ fy faen, ho har jo bæsj opp til ørene» hørte jeg han si, jeg kunne se han for meg der han sto og lurte på hvor han skulle starte. Da hørte jeg storesøster si. «Pappa, hvorfor sa du faen?». Svaret hun fikk hørte jeg ikke, men forhåpentligvis var det bra.

Men det er lov å glemme seg, og det er helt greit at ikke alt er etter boka. Da kan det bli fryktelig kjedelig!

Med denne snutten ønsker jeg de med store og små ører god natt!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *